Om Naturhistorisk Guide

Formålet med Naturhistorisk Guide er at give alle interesserede svar på spørgsmålet: Hvordan kan jeg dyrke mine naturhistoriske interesser, dels som hobby, dels professionelt? Derfor kan man klikke sig ind på foreninger, museer, botaniske og zoologiske haver og akvarier, institutioner, tidsskrifter, uddannelser m.m. Desuden er der links til mange hjemmesider, hvor naturhistoriske interesser plejes.

Naturhistorisk Guide begyndte i 2006 som et projekt under DanBIF – Danish Biodiversity Information Facility på Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet. Som følge af besparelser på Statens Naturhistoriske Museum i 2016 var der ikke længere ressourcer til at videreføre Guiden i dette regi. I 2017 blev Naturhistorisk Guide overført til at være et projekt i regi af Dansk Zoologisk Selskab, som huser denne hjemmeside.

Projektgruppen og Foreningen Naturhistorisk Guide

Naturhistorisk Guide er grundlagt på initiativ af Eigil Holm, den daværende formand for Naturhistorisk Forening for Jylland.
Bag udarbejdelsen af Naturhistorisk Guide står en projektgruppe med deltagere fra en række naturhistoriske foreninger, museer, institutioner og organisationer. Hjemmesiden blev grundlagt i februar 2006.

Den 8. marts 2007 stiftedes Foreningen Naturhistorisk Guide med det formål at udbrede kendskabet til naturhistorien, dens foreninger, institutioner, tidsskrifter mv. til det omgivende samfund. Læs om foreningen og dens bestyrelse her.

Om hjemmesiden

Hjemmesiden ©Naturhistorisk Guide ejes af Foreningen Naturhistorisk Guide, som har alle rettigheder.

Tak til biolog og webredaktør Lotte Endsleff for at have opbygget hjemmesiden for Naturhistorisk Guide og vedligeholde den med ny og opdateret information. Lotte Endsleff har copyright på alle fotos.

Har du kommentarer eller ny information til hjemmesiden, kontakt venligst  Lotte Endsleff  og Eigil Holm.